BAKIM TALİMATI!
Cihazınızın 15 günlük periyotlarda kondanser, 6 aylık dönemlerde evaporatör bakımı yapılması gerekmektedir.
Ortamın kirlilik durumuna bağlı olarak bu dönemleri siz belirlemelisiniz.
Kondanser Bakımı:
1. Cihazın enerjisini kapatıp ön kapağını açınız.
2. Kondansere yapışmış olan yağ, kir, toz v.s basınçlı hava ile temizleyiniz. (Kirli kondanser ısı transfer yetersiz olmasına, cihazın kısa sürede arızalanmasına ve yüksek enerji sarfiyatına sebep olur. Temizlenmiyor ise yağ çözücü solvent kullanınız.)
3. Fan kanatlarında bulunan kirleri temizleyiniz.
4. Drenaj hortumunu kontrol ediniz. Kırılma tıkanma varsa gideriniz. (Aksi durumda pano içerisine yoğuşma suyu sıçrama ihtimali vardır).
5. Elektrik bağlantı kablolarını kontrol ediniz. (Aşınma,sürtünme, yerinden çıkma, cihazın arızalanmasına, kısa devre oluşmasına sebep olur).
6. Cihazın termostat ayarlarını kontrol ediniz. Satıcı firmanın önerdiği ısı değerlerinde olmasına dikkat ediniz. (34 °C – 38 °C) (Pano içini ihtiyacın altında soğutmak gereksiz enerji sarfiyatına ve cihazın çabuk yıpranmasına sebep olur).
7. Cihazın kapağının kapandığına emin olduktan sonra enerjisini veriniz. (Kapağın açık olması cihazın verimli çalışmamasına ve iş kazasına sebep olabilir).
Not: Cihazınız “Er2” ya da “Ch2” hata mesajı verdiğinde kondanser bakımını yapınız.
Evaporatör Bakımı:
1. Cihazın içerde bulunan fanın etrafındaki 8 adet civatayı söküp FAN Menfezini çıkarınız.
2. Fan motorunun altında olan evaparatör peteğinin üzerine yapışmış olan yağ, kir, toz v.s basınçlı hava ile temizleyiniz. Evaporatör tavasına su döküp suyu takip ederek drenaj hattının kontrol ediniz.
3. Fan kanatlarında bulunan kirleri temizleyiniz.
4. Elektrik bağlantı kablolarını kontrol ediniz.
5. İlk işlemde sökülen fan menfezini takıp cihaza enerji veriniz.
6. Cihazın termostat ayarlarını kontrol ediniz. Satıcı firmanın önerdiği ısı değerlerinde olmasına dikkat ediniz . (34 °C – 38 °C)
Not: Cihazınız “Er3” ya da “Ch3” hata mesajı verdiğinde EVAPORATÖR bakımını yapınız.